Leuke en simpele herfst accessoires

Inmiddels zitten we midden in de herfst. De temperatuur wisselt nog regelmatig, blaadjes vallen van de bomen en de dagen zijn korter. Het is eerder donker dus een lekker moment om je huis gezellig te stylen met leuke herfst accessoires.

Niets zo gezellig om op een regenachtige avond gezellig met kaarsjes aan onder een dekentje op de bank te kruipen. Of heerlijk een stampot of stoofvlees te maken en dan de tafel mooi te dekken met je mooie servies en leuke herfst accessoires. Kinderen vinden dat vaak ook helemaal geweldig. Zeker in deze tijd dat uiteten gaan even niet kan. Dan maar thuis uiteten.

In dit blog vind je een aantal voorbeelden van eenvoudige herfst accessoires voor in je huis.

Herfst posters

Vervang de posters in je lijstjes eens door een mooie seizoensposter. Zie onderstaand een paar mooie voorbeelden. Dat geeft meteen een hele andere sfeer in huis. Dit kan natuurlijk ook een mooie foto zijn van jezelf. 

Herfst poster
Herfst poster
Herfst poster
Herfst poster

Dromenvanger

Maak een dromenvanger van herfstbladeren. Onderstaande voorbeeld kwamen wij tegen bij Dille & Kamille.

Super eenvoudig om te maken, leuk ook om samen met je kids te doen.

Dromenvanger van herfstbladeren
Foto: Dille & KamilleGedekte herfsttafel

Je hebt er niet veel voor nodig, met een paar simpele dingen maak je eenvoudig een leuke gedekte herfsttafel. Geen dure tafelkleden of kandelaren, loop gewoon naar buiten voor leuke kleine accessoires voor op de tafel. Kaarsjes aan en voila, een eenvoudige en gezellige gedekte herfsttafel.

En dat leuke servies op de foto? Dat vind je bij Dille & Kamille.

Hoekje over? Maak er een seizoenshoekje van.

Maak in een leeg hoekje een seizoenshoekje. Zoek (eventueel met de kids) beukennootjes, blaadjes, dennenappels en verzamel ze in een hoekje. Zet er leuke herfstige accessoires bij, zoals het houten wolfje en een leuk kaartje erbij en je hebt een leuk thema hoekje in huis.

Kussentjes

Ook kussens zijn natuurlijk een superleuke en gemakkelijke manier om je huis een andere sfeer te geven. Vervang de kussenhoesjes van je kussens op de bank eens in mooie warme tinten.

Kaarsen

Zet mooie nieuwe kaarsen in je kandelaar. Rood, geel, oranje, maar ook bruin of donker roze passen goed bij het seizoen. Ook waxine lichtjes heb je veelal in leuke kleuren, soms ook nog met een lekker geurtje eraan. Kaarsen passen natuurlijk helemaal bij dit seizoen, dus helemaal leuk om daar eens wat meer van in huis te halen.

Zet mooie herfstige bloemen/takken in een mooie vaas

Mooie droogbloemen, met leuke takken en eventueel veren in een vaas met een mooie warme kleur geven ook een gezellige herfstige sfeer.

Herfstpluimenboeket
Foto: dewoonzolder.nl

Veel plezier met stylen van de herfst accessoies!

Liefs,

de WoonZolder