Retro bureau opgeknapt voor een meidenkamer

Weten hoe wij dit retro bureau opgeknapt hebben?

We waren op zoek naar een mooi bureau voor een meidenkamer. Dit mooie retro bureau kwamen we tegen bij een kringloop in Doornspijk. Hij was daar net binnen gebracht en op zijn plek gezet. Alsof hij voor ons bedoeld was.
Het bureau heeft wat lichte gebruikssporen, maar zag er verder nog heel goed uit.

Retro bureau

We zijn begonnen met het bureau heel goed te ontvetten. Wij gebruiken hiervoor St. Marc. Dat is daar heel geschikt voor.
Nadat het retro bureau helemaal schoon en droog was hebben we de poten en het blad licht opgeschuurd. De laatjes, de plank eronder en het zijstuk aan de binnenkant hebben we met rust gelaten. Dat zag er nog netjes uit.
Na het schuren van het bureau hebben we het nogmaals helemaal ontvet en weer laten drogen.

Vervolgens hebben we het blad een nieuwe laklaag gegeven met transparante lak van de Gamma.
De poten hebben we schuin afgetapet en tot waar de tape zit hebben we de poten geverfd met krijtverf van Kwantum in de kleur Lovely pink.

Retro bureau

Ook de lades en het zijstuk hebben we goed schoongemaakt en laten drogen.
Om de lades en het zijstuk op te leuken hebben we er behang in geplakt. In ons geval hetzelfde behang wat in de meidenkamer op de muur zit. Daar hadden we nog wat van over.
Het behang hebben we er gewoon met kant en klare behanglijm van Pattex opgeplakt. De bodem van de lades en de achterkant van het zijstuk met de lijm ingesmeerd. Niet te dik, maar ook zeker niet te dun. Als je iets te veel lijm hebt, kun je dat later altijd nog met een vochtige doek weghalen.
Toen het behang erin geplakt en vervolgens op maat gesneden in de la met een scherp mesje. Vervolgens goed laten drogen. We hebben het lade voor lade gedaan.

                              Retro bureau

Zo zie je hoe je een retro bureau een leuke update kunt geven en hoe tof het staat in bijvoorbeeld een meidenkamer. Dochterlief is er overigens heel content mee, niet geheel onbelangrijk uiteraard.

Retro bureau